Il Castello - Fear Rules: Debat over onze veiligheidsobsessie

Castello, Il
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

woensdag 28 maart 2012 - 19:30

Maakt controle onze samenleving veiliger? Maar tegen welke prijs?

Dubbelinterview met Quirine Eijkman en Wil van Gemert, directeur Cyber Security van de NCTV. Moderator Folkert Jensma, commentator Recht & Bestuur en voormalig hoofdredacteur van NRC Handelsblad

Drs. ing. W.M.(Wil) van Gemert heeft bij de Algemene Inlichtingen-en Veiligheidsdienst (AIVD) achtereenvolgens de functie van directeur Democratische Rechtsorde, Binnenlandse Veiligheid en Chief Information Officer (CIO) vervuld. Voordat hij werkzaam was bij de AIVD vervulde hij diverse managementfuncties bij de Politie, waaronder die van directeur Recherche van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

 

Quirine Eijkman doceert en verricht onderzoek bij het Center for Terrorism and Counterterrorism, Universiteit Leiden, naar de relatie tussen mensenrechten en veiligheid, rechtssociologie en contraterrorisme. Daarnaast houdt ze zich bezig met het mediabeleid en de coördinatie van stages en onderzoek. Tevens werkt ze als zelfstandig consultant voor Justice Q&A en is zij voorzitter van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM).

 

Folkert Jensma is commentator Recht & Bestuur en voormalig hoofdredacteur van NRC Handelsblad

 

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen