The Invisible Men - Wereldpremiere

Invisible Men, The
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zondag 25 maart 2012 - 19:30

Feestelijke wereldpremiere en nagesprek met regisseur Yariv Mozer en geportretteerden Louie en Abdu. Presentatie is in handen van NOS presentator Rik van de Westelaken.

 

De documentaire vertelt het verhaal van een Palestijnse homoseksuele jongeman die de eerwraak van zijn familie ontvlucht naar het vrijere klimaat van Tel Aviv, maar daar vervolgens bij gebrek aan de juiste papieren door de Israëlische autoriteiten weer wordt opgejaagd en uitgezet. Een verhaal dat helaas niet alleen voor Louie de realiteit is. Louie, die geportretteerd wordt in de film, en Abdu, ook te zien in de film, zijn op het festival te gast.

 

Yariv Mozer is regisseur en producer en voormalig hoofd van het Tel Aviv International Student Film Festival. Hij regisseerde de documentaire My First War en maakte de televisereportage Another Way, Noa & Mira Awad on the way to Eurovision 2009. Tevens is Mozer eigenaar van productiebedrijf Mozer Films Ltd, dat onder andere de films The Heart of Jenin en The House on Tabenkin st. produceerde.

 

Rik van de Westelaken startte zijn jounalistieke loopbaan bij de Amsterdamse lokale omroep AT5. Daarna stapte hij over naar de NOS, waar hij momenteel werkt als verslaggever en presentator van het NOS Journaal. Incidenteel geeft Van de Westelaken les op de School voor de Journalistiek in Utrecht.

 

Adam Rosner is producer en scriptschrijver.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen