Panelgesprek No Entry, No Exit

No Entry No Exit
Voertaal: Nederlands

Wanneer & waar?

zondag 25 maart 2012 - 16:00

Debat met bekende Hagenaar Henk Bres, Bart Swier (strafrechtadvocaat) en Henk Zomerdijk, burgemeester van Duiven, over het complexe thema rond de rechten en privacy van voormalig delinquenten, op het moment dat zij terugkeren in de maatschappij. Er wordt ook ingegaan op de zaak van pedofiel Sytse van der V.  Nadat hij zijn straf had uitgezeten kreeg hij niet het recht zich in Eindhoven te vestigen.

 

Bart Swier is gespecialiseerd in het strafrecht, met een accent op zedendelicten, fraude, drugs, levensdelicten en TBS-zaken. Sinds Swier in 1999 begon in de advocatuur heeft hij vele cliënten bijgestaan in zedenzaken. Voor 1999 werkte hij drie jaar als onderzoeker en docent aan de Universiteit van Utrecht en de Universiteit Leiden. Hij schreef samen met prof. Moerings een boek over zedendelicten.

 

Henk Bres is een Haagse mediapersoonlijkheid. Hij werd vooral bekend door zijn optreden als deelnemer in het discussieprogramma Het Lagerhuis van de VARA. Bres werkte onder andere als seksclubhouder en taxichauffeur en is daarnaast fervent ADO Den Haag-aanhanger. In juli 2011 kwam hij in het nieuws omdat hij in het kader van het burgerinitiatief genoeg handtekeningen had verzameld om in de Tweede Kamer een debat over een verbod op vereniging Martijn aan te kunnen vragen.

 

Henk Zomerdijk is burgemeester van Duiven. Hij richtte zelf binnen de Vereniging Nl Gemeenten een platform op dat voorlichting geeft over hoe om te gaan met ex-zedendelinquenten. 

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen