Nagesprek the Redemption of General Butt Naked

Redemption of General Butt Naked, The
Voertaal:

Wanneer & waar?

maandag 26 maart 2012 - 19:00

Bahram Sadeghi gaat in gesprek met antropologe Irma Specht en theatermaker Bright Richards over angst, vergeving, amnestie en gerechtigheid in naoorlogs Liberia.

 

Antropologe Irma Specht werkt sinds 2003 als directeur voor Tranistion International. Deze organisatie werkt voor de Verenigde Naties en is gespecialiseerd in veranderingsprocessen in getraumatiseerde gebieden. Irma Specht heeft jarenlang in Afrika gewoond waar zij kindsoldaten begeleidde naar een zo normaal mogelijk bestaan in de samenleving.

 

Thatermaker en acteur Bright Richards ontvluchtte in 1993 zijn door burgeroorlog geteisterde vaderland Liberia. In 2011 won Richards de eerste Compassieprijs voor zijn toneelstuk As I left my fathers House over de gevolgen van oorlog. De prijs is een initiatief van het Mozeshuis in Amsterdam, de doopsgezinden, remonstranten, vrijzinnige protestanten en de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB. Richards voert zijn toneelstuk sinds 2009 op in kerken, synagogen en moskeeën. De teksten in het stuk zijn geïnspireerd op de woorden en handelingen van de profeten uit de drie abrahamitische religies.

 

De Iraans-Nederlandse Bahram Sadeghi werkt als freelance regisseur en presentator. Ook schrijft hij voor verschillende landelijke bladen en organiseert hij debatten. In 1998 begon Sadeghi zijn werkzaamheden bij de VPRO als redacteur bij het programma Waskracht, later werd hij programmamaker. Vanaf 2002 vormt hij met Gideon Levy het verslaggevers-duo "Levy&Sadeghi". In hun meest recente werk, ‘De Lobbyisten’ laten zij een andere kant van de Amerikaanse presidentsverkiezingen zien.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen