Special Flight - Debat

Special Flight
Voertaal: Nederlands

Wanneer & waar?

vrijdag 23 maart 2012 - 20:30

Debat over het Nederlands asielbeleid met Frambois-directeur Jean-Michel Claude, voormalig asielzoeker Pitchou Kitima, professor Anton van Kalmthout, Eric Nijman (Dienst Justitiele Inrichtingen) en Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen.

O.l.v. Ton van der Ham (Zembla).

 

Jean-Michel Claude is de directeur van het Zwitserse administratief detentiecentrum Frambois, bij Genève. Hij opende de deuren van het centrum voor een cameraploeg.

 

De Congolese Pitchou Kitima is ex-bewoner van Frambois. Hij is inmiddels in het bezit van een verblijfsvergunning voor Zwitserland.

 

Menno Bentveld is één van de presentatoren van het Radio 1 programma ‘Vroege Vogels’, van de VARA, op zondagochtend. Hij is het gezicht van ‘Nieuwslicht’ waarin de dagelijkse actualiteit bekeken wordt door de bril van wetenschap en techniek, in combinatie met  spectaculaire experimenten. 

 

Anton van Kalmthout is emeritus-professor Vreemdelingenrecht aan de Universiteit van Amsterdam

 

Zembla-journalist Ton van der Ham maakte onder meer een uitzending over vreemdelingsdetentie 

 

Eric Nijman is sectordirecteur Bijzondere Voorzieningen van het ministerie van Veiligheid & Justitie

 

Sharon Gesthuizen is SP Tweede Kamerlid. Zij spreekt zich vaak uit voor betere omstandigheden voor vluchtelingen in detentie. Eerder was ze bestuurslid Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en zelfstandig ondernemer in videoproducties.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen