Crime After Crime - Q&A met Bart Stapert

Crime after Crime
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

vrijdag 23 maart 2012 - 21:30

Hella van der Wijst (KRO De Wandeling) interviewt advocaat Bart Stapert over de juridische fouten en mensenrechtenschendingen in het procestegen Deborah Peagler.

 

Bart Stapert was van 2005 tot 2008 voorzitter van Amnesty International Nederland. Momenteel is hij advocaat en partner bij Böhler Advocaten. Ook is hij voorzitter van de Stichting Rechtshulp Terdoodveroordeelden en fungeert hij als adviseur voor de Stichting Reprieve NL. Hij specialiseert zich in zaken van Nederlanders in gevangenissen in het buitenland; zaken waar het Amerikaans recht bij betrokken is (o.a. uitlevering) en complexe straf- en mensenrechtenzaken (waaronder doodstraf). Bart Stapert publiceert en doceert op het gebied van de mensenrechten en Amerikaans recht.

 

Hella van der Wijst is presentatrice van het KRO-programma De Wandeling, waarin zij al wandelend bekende en minder Nederlanders interviewt. Sinds 2005 maakt ze voor dezelfde omroep jaarlijks de docusoap Het gevoel van de Vierdaagse. Sinds 2003 heeft Hella ook een column in het tv-blad KRO Magazine. In mei 2006 kwam haar eerste boek uit bij uitgeverij Archipel onder de naam 'Hella's Voetsporen'. In 2009 maakte ze het tv-programma De Wereld op zijn Kop waarvoor ze met een nieuwe Nederlander terug reisde naar het geboorteland dat hij ooit ontvluchtte.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen