Peace vs. Justice – Inleiding + Q&A met Klaartje Quirijns

Peace vs Justice
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

vrijdag 23 maart 2012 - 14:00

Inleiding door Maurits Barendrecht (Haagse Hogeschool) over de film. Na afloop volgt een Q&A met regisseuse Klaartje Quirijns.

 

Klaartje Quirijns is een in Londen woonachtige Nederlandse film- en televisiemaker. Ze werkte als regisseur en producer aan documentaires voor de VPRO, NPS en IKON. In 2007 maakte ze de film The Dictator Hunter (vertoond op het Movies that Matter Festival). Voor haar laatste film Peace vs. Justice won ze de documentaru Stipendium 2012. Op dit moment werkt ze aan een documentaire over fotograaf Anton Corbijn.

 

Maurits Barenddrecht is hoogleraar Privaatrecht aan de Universiteit van Tilburg en de HiiL Hague Visiting Professor on the Rule of Law in 2011. Hij geeft leiding aan het Tilburg Institute for Interdisciplinary Studies of Civil Law and Conflict Resolution Systems (TISCO), waar zijn onderzoeksgroep geschillensystemen onderzoekt vanuit een interdisciplinair oogpunt. Deze groep is onlangs beoordeeld als de beste juridische onderzoeksgroep van de Nederlandse universiteiten.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen