Justice for Sale – Camera Justitia Night

Justice for Sale
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

vrijdag 23 maart 2012 - 19:30

Na een welkom van Movies that Matter-voorzitter Heikelien Verrijn Stuart, wordt de documentaire Justice for Sale vertoond.
Aansluitend volgt een debat over onder meer het Congolese rechtssysteem, de rol die NGO’s hierbij spelen en de balans tussen objectieve journalistiek en activisme, met regisseurs Ilse en Femke van Velzen, René Grotenhuis en Chantal van Cutsem onder leiding van Marcia Luyten.

 

De regisserende tweelingzussen Ilse en Femke van Velzen hebben zich gespecialiseerd in het maken van documentaires die onrecht blootloggen en een stem geven aan onderdrukte mensen wereldwijd. Als onafhankelijke filmmakers doen ze samen de regie en productie van hun documentaires onder hun eigen label IFProductions. In maaer 2011 lanceerden ze de Mobile Cinema Foundation.

 

Beide zussen werden geboren op 11 oktober 1980 te Delft. Ze studeerden allebei Culturele en Sociala Ontwikkeling in Utrecht en Amsterdam. In het laatste studiejaar besloten ze hun talenten te bundelen en samen films te maken. Na hun studie maakten ze een trilogie over Congo, waravan Justice for Sale het derde en afsluitende deel is. De eerdere films uit de trilogie zijn: Fighting the Silence en Weapon of War.

 

 

René Grotenhuis is directeur van de Stichting Cordaid Mensen in Nood

 

Chantal van Cutsem is werkzaam bij Advocaten Zonder Grenzen

 

Marcia Luyten is econoom, cultuurhistoricus en schrijver. Ze woonde en werkte tot voor kort in Kampala, Oeganda.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen