5 Broken Cameras - Debat

5 Broken Cameras
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

vrijdag 23 maart 2012 - 13:30

Het debat over het belang en de grenzen van geweldloos verzet met  regisseurs Emad Burnat en Guy Davidi, Mieke Zagt (programme officer Middle East ICCO) en journalist en activist Stan van Houcke, o.l.v. Jeff Handmaker (ISS).

I.s.m. International Insitute of Social Studies (ISS).

 

Klik hier voor de webportage over Emad Burnat.

 

Mieke Zagt studeerde filosofie aan de UVA en textiel aan d' Witte Leli, waarna ze in het boekenvak terecht kwam. Ze reisde naar Israel en de Palestijnse gebieden en bezocht Kibutz Ramat Hakovesh. 

In 1995 werd Zagt vrijwilliger voor Amnesty International en landenspecialist van Iran, wat haar een goede leerschool in de mensenrechten verschafte. In 2001 ging ze aan de slag als relatiebeheerder Midden Oosten bij  ICCO. In 2011 trad Zagt toe tot het bestuur van de Nuhanovic Foundation, die opkomt voor oorlogslachtoffers wereldwijd en werd ze tevens secretaris voor de Regionale Adviesraad voor het Midden Oosten voor ICCO.

 

Jeff Handmaker is behalve senior docent in recht, mensenrechten en ontwikkeling, ook convenor van het mensenrechten, ontwikkeling en sociaal rechtvaardigheid specialisatie programma van het Internationaal Instituut voor Sociale Studies (ISS) aan de Erasmus Universiteit in Den Haag. Daarnaast is hij als honoraire onderzoeker verbonden aan de rechtsfaculteit van de Universiteit van Witwatersrand in  Zuid Afrika en voorzitter van de 3R Stichting (Respect for Refugee Rights). Hij publiceerde onder meer over mensenrechten en sociale rechtvaardigheid in Zuid Afrika en over de decennialang impasse tussen Israël en Palestina.

 

Stan van Houcke is journalist en schrijver. Hij werke vele jaren als programmamaker voor VPRO Radio.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen