Dear Mandela - Debat

Dear Mandela
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

maandag 26 maart 2012 - 13:30

Debat met Mnikelo Ndabankulu, regisseur Dara Kell, Ineke van Kessel, Thandiwe Matthews en Remko Berkhout, o.l.v. Jeff Handmaker. Het debat wordt georganiseerd in samenwerking met het International Insitute of Social Studies en debat zal gaan over de rechtmatigheid van uitzettingen, de rol van het ANC en de positie van jongeren in Zuid-Afrika.

 

Klik hier voor de webportage over Mnikelo Ndabankulu.

 

Ineke van Kessel is historicus en journalist. Ze is sinds 1988 verbonden aan het Afrika-Studiecentrum in Leiden, waar ze in 1995 promoveerde op een proefschrift over het binnenlands anti-apartheidsverzet in Zuid-Afrika. Het proefschrift verscheen in 2000 in boekvorm bij Virginia University Press. Ze houdt zich vooral bezig met contemporaine politieke en sociaal-economische ontwikkelingen in Zuid-Afrika en de geschiedenis van Ghana. Haar meest recente boek is: Nelson Mandela in een notendop.

 

Thandiwe Matthews is een advocaat uit Zuid-Afrika. Momenteel rond zij haar studie Mensenrechten, Ontwikkeling en Sociale Recthtspraak af aan het International Institute of Social Studies (ISS).

 

Jeff Handmaker is behalve senior docent in recht, mensenrechten en ontwikkeling, ook convenor van het mensenrechten, ontwikkeling en sociaal rechtvaardigheid specialisatie programma van het Internationaal Instituut voor Sociale Studies (ISS) aan de Erasmus Universiteit in Den Haag. Daarnaast is hij als honoraire onderzoeker verbonden aan de rechtsfaculteit van de Universiteit van Witwatersrand in  Zuid Afrika en voorzitter van de 3R Stichting (Respect for Refugee Rights). Hij publiceerde onder meer over mensenrechten en sociale rechtvaardigheid in Zuid Afrika en over de decennialang impasse tussen Israël en Palestina.

 

 

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen