Putin’s Kiss – Debat met Ilya Yashin en Bram Schultinge

Putin's Kiss
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zaterdag 24 maart 2012 - 15:00

Debat over de rol van nationalistische jeugdbewegingen in Rusland met oppositieleider Ilya Yashin en Bram Schultinge (European Institute for Democratic Participation. Ook aandacht voor de Russische verkiezingen; de gevolgen daarvan voor kritische journalisten en de rol en invloed van de kritische oppositiebeweging in Rusland. O.l.v. Hubert Smeets (oud-correspondent en journalist NRC).

 

Ilya Yashin is een van de leiders van de Russiche oppositiepartij Solidarnost. Hij werd gearrseteerd nadat hij een protestactie leidde tegen fraude bij de verkiezingen. N vijftien dagen werd hij vrijgelaten. Yashin is te zien in de film Putin’s Kiss.

 

Hubert Smeets is journalist bij NRC Handelsblad. Van 2003 tot september 2007 was hij hoofdredacteur van het opinieweekblad De Groene Amsterdammer. Vanaf 1980 werkt Smeets bij NRC Handelsbald, achtereenvolgens als onder meer stadsverslaggever in Amsterdam, politiek redacteur en columnist, correspondent in de Sovjet-Unie en Rusland en als adjunct-hoofdredacteur. In 1987 won hij de Anne Vondelingprijs voor politieke journalistiek. Hij publiceerde verschillende boeken, waaronder Erfenis van een wereldrijk. Ondergang van de Sovjet-Unie, opkomst van Rusland (2004), een foto-album van de Russische fotograaf Oleg Klimov.

 

Bram Schultinge is Chief Project Manager bij het European Institute for Democratic Participation (EIDP). Deze NGO richt zich op het verbeteren van het maatschappelijke leven en concentreert zich daarbij met name op Oost-Europa, de Caucasus en Centraal Azië. De organisatie werkt met jonge Europeamem die projecten opzettem om democratische participatie te bevorderen. Een van hun projecten is het organiseren van een verkiezingswaarnemingsmissie tijdens de komende presidentsverkiezingen in Rusland.Rondom de verkiezingen heefft het EIDP een seminar in St. Petersburgh opgezet, dat zal gaan over politieke betrokkenheid van jongeren in Rusland en overige Oost-Europese landen.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen