Sinners’ Disease - Debat

Sinners' Disease
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zondag 25 maart 2012 - 15:30

Na afloop van de film een debat over hiv met o.m. de activist Sergey Golovin, regisseur Jan-Jaap Kuiper, Anke van Dam en producent Katja Sokolova, o.l.v. Simone Weimans (VARA).

 

Klik hier voor de webportage over Sasha Volgina.

Tijdens het debat zal ingegaan worden op onder meer het effect van de activiteiten van de beweging ‘Patients in Control”, waarvan Sergey Golovon deel uitmaakt; het beleid van medicijnvertrekking voor hiv-geïnfecteerden in Rusland, de oorzaak van de grote aantallen hiv-geïnfecteerden aldaar, het Russische overheidsbeleid m.b.t. de ziekte en de negatieve beeldvorming rond hiv/aids in Rusland.

 

Wegens gezondheidsredenen kan de activiste uit de film, Sasha Volgina, helaas niet voor het Movies that Matter Festival naar Nederland komen. Activist Sergey Golovin zal in haaar plaats naar Nederland komen. Hij is, net als Sasha, betrokken is bij de Russische hiv/aids belangenorganisatie "Patients in Control". Sergey en Sasha kennen elkaar goed. Sergey kan daarom ook vragen over de film beantwoorden. Klik hier voor de webportage over Sasha Volgina.

 

Regisseur Jan Jaap Kuiper neemt behalve de regie, soms ook het camerawerk en de montage voor zijn rekening. In 2008 studeerde hij af aan de Nederlandse Filmacademie. Voor zijn afstudeerfilm Pyotr – Letters from the Gulag won hij de VPRO documentaire prijs. Hij is getrouwd met procucer

Katja Sokolova.

 

De Russische Katja Sokolova is producent voor films en televisedocumentaires en woonachtig in Nederland. Ze is getrouwd met regisseur Jan Jaap Kuiper.

 

Anke van Dam is Executive Director van de AIDS Foundation East-West.

 

Simone Weimans is presentatrice van het NOS-journaal.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen