How to Start a Revolution – Debat

How To Start a Revolution
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

vrijdag 23 maart 2012 - 19:00

In 2011 zagen we een recordaantal gelukte en mislukte revoluties voorbij komen in de Arabische wereld. Ook de wereldwijde occupy-beweging probeerde een revolutie te ontketenen.
Maar hoe begin je een revolutie? En hoe zorg je dat het een succes wordt?
Na afloop een debat met activist Jamila Raqib van de Albert Einstein Institution, de Egyptische Sameh Saeid, die vertelt over zijn ervaringen tijdens de Egyptische revolutie, en regisseur Ruaridh Arrow, o.l.v. Chris Keulemans.

 

Klik hier voor de webportage over Gene Sharp en Jamila Raqib.

 

Jamila Raqib is Executive Director van de Albert Einstein Institution, waar ze vanaf 2002 nauw samenwerkt met professor Gene Sharp. Daar doet ze onderzoek en assisteert Sharp bij het schrijven van nieuwe publicaties. Verder houdt ze zich bezig met het onderhouden van relaties met oppositie groeperingen, het werven van fondsen en treedt ze op als persvoorlichter van de organisatie. Klik hier voor de webportage over activist Gene Sharp.

 

Sameh Saeid is oprichter van Hoqook.com, een organisatie die demonstranten traint om zo effectief mogelijk en juridisch verantwoord hun protest te laten horen. De focus bij deze trainingen ligt op het verspreiden van boodschappen via sociale media, één van de belangrijkste wapens van de demonstranten tijdens de Arabische Lente.
Op zaterdag 24/3 om 13.00 uur geeft hij de Workshop E-activism tijdens Arab Spring: The S(h)equel.

 

Chris Keulemans is schrijver en journalist. Hij publiceerde zes boeken, waaronder de vierluik De Amerikaan die ik nooit geweest ben, die bestond uit  een roman, website, dvd en radiodocumentaire.
In 1984 opende hij in Amsterdam een boekwinkeltje annex literair podium, Perdu. Hij werkte als programmamaker bij De Balie en was er van 1995 tot 1999 directeur. Ook zette hij zich in voor het Rushdie comité en Press Now, tot steun aan onafhankelijke media in de Balkan. Volgend jaar opent hij de Tolhuistuin, een centrum voor kunst en horeca in Amsterdam Noord.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen