Masterclass Margaret Sekaggya


Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

vrijdag 23 maart 2012 - 16:00

De jaarlijks terugkerende Masterclass zal dit jaar gegeven worden door de speciale rapporteur van de mensenrechtenactivisten van de Verenigde Naties, Margaret Sekaggya.

 

Alle Nederlandse en Internationale studenten recht en sociale wetenschappen, en afgevaardigden van ngo’s zijn van harte welkom om in het bijzijn van de mensenrechtenverdedigers aan de hand van  filmfragmenten en concrete cases te debatteren en leren over de betekenis van de rapporteur voor mensenrechtenverdedigers uit landen als Syrië, de Palestijnse gebieden en Sri Lanka, de afwegingen die VN maakt , en werkwijze en de transparantie van de VN. Begin 2009 deed de VN mensenrechtenraad wel direct onderzoek naar de Gaza-oorlog waar veertienhonderd slachtoffers vielen, het conflict dat gelijktijdig in Sri Lanka alleen al in de eerste maanden tussen de 7700 en 40.000 slachtoffers eiste in Sri Lanka bleef onderbelicht. Hoe kan de VN journalisten ondersteunen en beschermen om de waarheid over de Sri Lankaanse regering boven water te krijgen en dit internationaal bekend te maken? Waarom verloopt de revolutie in Syrië zo gewelddadig en hoe zorgen we ervoor dat journalisten in Syrië- ook na de revolutie- worden beschermd? Moet de VN transparanter worden voor o.a. grassrootorganisaties door het organiseren van publiciteitsacties als Kony 2012?

Grijp nu je kans om samen met VN mensenrechtenrapporteur en o.a. mensenrechtenverdedigers uit Sri Lanka, Rusland en de Palestijnse gebieden in gesprek te gaan.

Journaliste en Afrikadeskundige Marcia Luyten leidt de Masterclass.

Datum: vrijdag 23 maart
Tijd: 16.00-18.00
Locatie: Theater a/h Spui
Aanmelden via: camerajustitia@moviesthatmatter.nl

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen