Arab Spring: The S(h)equel - Workshop e-activism Sameh Saeid


Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zaterdag 24 maart 2012 - 13:00

Act Like an Egyptian


De Egyptische mensenrechtenactivist Sameh Saeid biedt een kijkje in de keuken van actievoeren à la Arab Spring.
Sameh Saeid is oprichter van Hoqook.com, een organisatie die demonstranten traint om zo effectief mogelijk en juridisch verantwoord hun protest te laten horen. De focus bij deze trainingen ligt op het verspreiden van boodschappen via sociale media, één van de belangrijkste wapens van de demonstranten tijdens de Arabische Lente.


Tijdens de workshop vertelt Sameh alles over de trainingen die demonstranten krijgen, welke middelen ze in kunnen zetten om de revolutie te steunen en hoe deze middelen zich verhouden tot het juridische systeem. Verder zal hij vertellen hoe je een goede Tahrir-demonstrant kan worden. En misschien wordt je dat ter plekke ook wel...

 

Gratis entree
Aanmelden voor de workshop kan via: www.amnesty.nl/eworkshop

of bel 020 77 33 503

 

Arab Spring: The S(h)equel

Behalve een gevecht voor democratie en vrijheid lijkt de Arabische Lente ook voor veel vrouwen in de Arabische wereld aanleiding te geven om de aandacht te vestigen op hun eigen rechten. Onder de noemer  Arab Spring: The S(h)equel brengt het festival een thema-programma met moedige vrouwen in de hoofdrol; Back to the SquareCairo 678,  Et maintenant on va ou, The Light in her Eyes, La Source des Femmes, Microphone en Zero Silence.

Klik hier voor meer informatie over dit themaprogramma.

Zaterdagmiddag 24 maart staat in het teken van dit thema met onder andere de Workshop e-activism , de Talkshow Café Arabica met internationale gasten en Storytelling.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen