Arab Spring: The S(h)equel - Café Arabica


Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zaterdag 24 maart 2012 - 17:00

Talkshow Café Arabica, een talkshow met een oosters tintje over de impact van de politieke veranderingen in de Arabische wereld op de positie van vrouwen.

Met Margaret Sekaggya (U.N. Special Rapporteur on Human Rights Defenders), e-activist Sameh Saeid, filmmaker Mohamed Diab (filmmaker Cairo 678), Petr Lom  (filmmaker Back to the Square), Lilia Weslaty (Tunesische activiste uit Zero Silence), Sawsan Darwaza (Jordan's Karama Human Rights Film Festival) en Sabri Saad el Hamus (Egyptenaar).

Presentatie Jacobine Geel (NCRV)

 

Na afloop blijven we in Midden-Oosterse revolutionaire sferen met muziek door DJ MPS Pilot.

 

Arab Spring: The S(h)equel

Behalve een gevecht voor democratie en vrijheid lijkt de Arabische Lente ook voor veel vrouwen in de Arabische wereld aanleiding te geven om de aandacht te vestigen op hun eigen rechten. Onder de noemer  Arab Spring: The S(h)equel brengt het festival een thema-programma met moedige vrouwen in de hoofdrol; Back to the SquareCairo 678,  Et maintenant on va ou, The Light in her Eyes, La Source des Femmes, Microphone en Zero Silence.

Klik hier voor meer informatie over dit themaprogramma.

Zaterdagmiddag 24 maart staat in het teken van dit thema met onder andere de Workshop e-activism , de Talkshow Café Arabica met internationale gasten en Storytelling.

 

Gasten Talkshow Café Arabica

Mohamed Diab: een prominent Egyptisch scenarioschrijver en één van de leiders bij de Egyptische revolutie van 2010. Hij werd geboren en getogen in de stad Ismailia, ten oosten van Caïro. Hij werd opgeleid aan de filmacademie in New York. Diab schreef vijf scenario's, waaronder zijn meest recente voor de film  Caïro 678, tevens zijn regiedebuut. Momenteel maakt hij voor de Egyptische televisie een wekelijks politiek praatprogramma.

 

Peter Lom is een onafhankelijk en autodidact filmmaker, die graag de touwtjes in eigen handen houdt. Voor zijn documentaires verzorgt hij niet alleen de regie, maar hij schiet, produceert en monteert ze ook zelf. Het Festival wijdt een retrospectief aan Loms werk en vertoont de films:  Bride Kidapping in Kyrgyzstan,  Letters to the President en  On a Tightrope. Ook Loms nieuwe film,  Back to the Square , over de revolutie in Egypte is op het festival te zien.


Lilia Weslaty is een Tunesisch journalist en activist uit de film Zero Silence.

 

Sawsan Darwaza is directeur van het mensenrechtenfilmfestival Amman in Jordanië.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen