Muziek: Optreden DJ MS Pilot


Voertaal:

Wanneer & waar?

zaterdag 24 maart 2012 - 18:15

Op een expressieve en overtuigende manier weet mps PILOT traditionele en nieuwe 21e eeuwse stijlen uit Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika in elkaar te laten vervloeien tot één aanstekelijk geheel. mps PILOT verheft beatmatching tot een hogere kunstvorm. Hij weeft Kuduro, Balkan beats, braziliaanse drum 'n' bass, flamenco, Indiase Desi beats en latin percussiesolo's en nog meers tijlen tot een organisch geheel. Door de ritmisch intelligente mixtechniek van mps PILOT functioneert zijn muziek als mindopener

 

Naast bekende Amsterdamse clubs zoals The Sugar Factory, Paradiso, en de Melkweg draaide hij meerdere keren voor zesduizend dansende mensen op het toonaangevende Vlaams wereldmuziekfestival Sfinks waar hij van 2003 - 2007 resident was. mps PILOTs eclectische draaistijl bracht hem ook tot diep in de woestijn van Mali, waar hij driemaal op verzoek van Le Festival au Désert de muziek verzorgde.

 

mps PILOT was resident bij Etnisch Histerisch in De Sugar Factory te Amsterdam en bij het legendarische Mystic Grooves & Que Pasa. Hij trad in Nederland meerdere malen op tijdens festivals als The Amsterdam Dance Event, Mysteryland, Dancevalley, 5 Days Off, de Music Meeting, Festival Mundial, Amsterdam Roots, Oerol, en Lowlands Zijn buitenlandse DJ reizen brachten hem naar Dakar, Senegal en het festival Les Nuits Atypiques de Koudougou in Burkina Faso, het Jaipur Festival in Rajasthan, Mumbai, het Rawafid Festival te Casablanca, North Sea Jazz, Sziget (Hongarije), Cairo, Istanbul, Jordanie, Agadir, Barcelona en Fuerteventura. Thans is mps PILOT host van zijn bekende feesten in Amsterdam: Wild Unlimited.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen