Zero Silence – Debat

Zero Silence
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zondag 25 maart 2012 - 19:00

Na de vertoning is er een debat met activiste Lilia Weslaty en Hassouna Mansouri, onder leiding van Nicolien Zuidgeest. Het debat zal gaan over de opstand van de jonge generatie voor wie stilte niet langer een optie is.

 

 

Klik hier voor de webportage over Lilia Weslaty.

 

Lilia Weslaty is de Tunesische activiste uit de documentaire Zero Silence. Ze groeide op in Tunesië in een volgens haar ‘a-politieke’ familie die zich niet durft uit te spreken over het regime. Ze is vanaf 2008 actief ‘cyberblogger.’ Zo plaatst ze – anoniem – filmpjes op internet van Tunesiërs die gemarteld worden. Klik hier voor de webportage over Lilia Weslaty. 

 

De Tunesisch-Nederlandse Hassouna Mansouri werkt als filmcriticus en schrijver. Hij studeerde Frase literatuur en filosofie in Frankrijk en werkte een aantak jaren als docent literatuur en cinema. Hij publiceerde artikelen over bekende cinematografen als Pasolini, Truffaut, Fassbinder and Sembene.

 

Nicolien Zuidgeest is schrijfster, journalist, trainer en mediaconsultant Ze studeerde Arabisch en haalt naar eigen zeggen inspiratie uit de verbinding tussen de islamitische wereld en Europa.

 

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen