Talkshow Russian Spring in The Hague


Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zondag 24 maart 2013 - 20:30

Sinds de protesten in de aanloop naar de laatste verkiezingen in Rusland, is een reeks aan wetten en maatregelen geïntroduceerd die vrijheid van meningsuiting in Rusland beperken.

Welke vrijheid hebben kunstenaars, journalisten en filmfestivalorganisatoren om met die wetten om te gaan? Beperkt censuur per definitie de creativiteit? En zorgt Putin juist voor een stabiliteit die het land nodig heeft?

 

Te gast zijn:

  • Victor Erofeyev, dissident, schrijver en tv-presentator die zichzelf ziet als de 'freest man in the world's funniest country' en te zien is in Russian Libertine
  • Larisa Malyukova, journalist van Novaya Gazeta en iniator van de film Winter, Go Away!
  • Manny de Guerre, directeur LGBT Film Festival Side By Side die ondanks dreiging en geweld filmvertoningen organiseert over LGBT rechten in heel Rusland
  • Eduard Nazarski, directeur van Amnesty International Nederland

 

Presentatie is in handen van voormalig NOS-correspondent Moskou, Kysia Hekster

 

Na de talkshow volgt live muziek van multi-instrumentalist OMFO, Our Man From Odessa

 

Entree gratis

 

In het kader van het Nederland-Ruslandjaar 2013 (NLRF 2013)

besteedt Movies that Matter speciale aandacht aan Rusland. Op 8 april brengt de president van de Russische Federatie, Vladimir Poetin, een bezoek aan Nederland. Als opwarmertje presenteert het Movies that Matter Festival op zondagavond 24 maart, direct na afloop van het WK Schaatsen in het Russische Sotsji, een speciale Ruslandavond. Met film, een talkshow en muziek.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen