Bahar - Discussie over huiselijk geweld

Bahar
Voertaal: Nederlands

Wanneer & waar?

woensdag 27 maart 2013 - 19:00

Discussie over huiselijk geweld, eer en schaamte met regisseur Carin Goeijers en Nazmiye Oral. Gespreksleider journalist Eefje Blankevoort.


 

Regisseur Carin Goeijers – studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming Tilburg. Ze maakte eerder de films  I Soeni, de droom, Dal der zuchten en God is my dj.

 

 

Actrice Nazmiye Oral interviewde o.a. Pim Fortuyn en Theo van Gogh voor de interviewreeks ‘In Dialoog’ voor het NMO. Ook schreef ze columns op de Opinie pagina van de Volkskrant.In 2004 richtte ze samen met Adelheid Roosen, Elly Ludenhoff en Myriam Sahraoui het Zina platform op: een gezelschap van makers uit verschillende culturen en verschillende disciplines. Zina trekt van wijk naar wijk door Nederland en maakt voorstellingen. Voor Bahar schreef Nazmiye de stem van het meisje uit de film.

 

Eefje Blankevoort studeerde Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Tussen 2002 en 2006 verbleef zij met grote regelmaat in Iran, waar zij studeerde, een archief samenstelde voor het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, artikelen schreef en werkte aan haar boek Stiekem kan hier alles. Eefje schrijft artikelen & boeken, regisseert en monteert (opdracht) films. Ze publiceerde recentelijk de boeken De Vluchtelingenjackpot (i.s.m. fotograaf Karijn Kakebeeke) en Dream City (i.s.m fotograaf Anoek Steketee).

 

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen