Balibo - Panelgesprek over zaak Sander Thoenes

Balibo
Voertaal: Nederlands

Wanneer & waar?

zondag 28 maart 2010 - 13:00

Zondagmiddag staat in het teken van buitenlandjournalistiek en de risico’s en uitdagingen die het vak met zich meebrengt.

De Balibo Vijf kwamen om het leven toen ze de invasie van Oost-Timor door het Indonesische leger versloegen. De Nederlandse journalist Sander Thoenes kwam 25 jaar later, in september 1999, om het leven toen hij het vertrek van de Indonesiërs vastlegde voor The Financial Times en Vrij Nederland. De afgelopen tien jaar oefende de Nederlandse regering druk uit op Jakarta om de daders te vervolgen, maar zonder resultaat.

Na de film Balibo gaan burgemeester van Den Haag en oud-minister van Buitenlandse Zaken Jozias van Aartsen, Indonesië-expert Nico Schulte Nordholt en europarlementariër Thijs Berman in gesprek over de mogelijkheden om de regering in Jakarta via de Europese Unie alsnog te bewegen een onderzoek te openen naar de in 1999 vermoorde Nederlandse journalist Sander Thoenes. Moderator is Harm Ede Botje (Vrij Nederland, FreeVoice).


Het programma komt tot stand i.s.m. Vrij Nederland, NVJ en Free Voice. Om 16.15 volgt de vertoning van Reporter in Filmhuis Den Haag, zaal 1.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen