Tony Manero - Inleiding door filmjournalist Dana Linssen

Tony Manero
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zaterdag 23 maart 2013 - 21:00

Inleiding door filmjournalist Dana Linssen (NRC en Filmkrant) over het retrospectief van Pablo Larrain. Ze heeft de regisseur over alledrie de films uitgebreid geïnterviewd.

 

In het retrospectief dit jaar de magistrale trilogie van de Chileense regisseur Pablo Larraín over het duistere leven onder de dictatuur van Generaal Pinochet. De laatste film van het drieluik, het voor een Oscar genomineerde No toont de uiteindelijke doodsteek voor Pinochets regime: de pro-democratische Nee-stem in een referendum dat in 1988 werd gehouden. Gael García Bernal speelt de commerciële reclamemaker die de oppositie aanzet tot een optimistische campagne.

Tony Manero vertelt het verhaal van Raúl, een door John Travolta in Saturday Night Fever geobsedeerde crimineel die meedoet aan een Travolta-impersonatiewedstrijd.

Post Mortem speelt zich af in de laatste dagen van het presidentschap van Salvador Allende in 1973.

 

Dana Linssen studeerde filosofie in Amsterdam en is hoofdredacteur van de Filmkrant en filmrecensent van NRC Handelsblad. Ze heeft regisseur Pablo Larrain uitgebreid geïnterviewd over het drieluik dat hij maakte, bestaande uit Tony Manero, Post Mortem en No. Het Movies that Matter festival vertoont dit jaar in het retrospectief van Larrain deze drie films.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen