The Act of Killing - Discussie met Joshua Oppenheimer en anderen

Act of Killing, The
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

vrijdag 22 maart 2013 - 19:00

Discussie met regisseur Joshua Oppenheimer, producent Michael Uwemedimo en Stanley Prasetyo. Gespreksleider is Saskia Wieringa, Universiteit van Amsterdam.

 

Regisseur Joshua Oppenheimer verdiepte zich meer dan tien jaar in doodseskaders en hun slachtoffers. Hij studeerde aan prestigeuze universiteiten als Harverd en St. Martins in Londen. Hij maakt bekroonde films als The Globalization Tapes, The Entire History of the Louisiana Purchase en These Places We’ve Learned to Call Home. Oppenheimer is Senior Researcher bij de ‘UK Arts and Humanities Research Council’s Genocide and Genre project’ en publiceerde verschillende artikelen over genocide en aanverwante onderwerpen.

 

Schrijver en journalist Stanley Yosep Adi Prasetyo studeerde elektrotechniek aan de Universiteit van Salatiga in Indonesië. Na zijn studie nam sloeg hij een andere weg in en begon zijn carrière als journalist. Van 2007-2012 was hij lid van de National Commission on Human Rights (KOMNAS HAM). De laatste vijf jaar was hij actief als lid van verschillende mensenrechten onderzoeksteams met betrekking tot misstanden en mensenrechtenschendingen, waaronder de massamoorden in 1965. Prasetyo schreef verschillende boeken en artikelen over mensenrechten. Momenteel is hij lid van de Indonesian Press Council.

 

Michael Uwemedimo is schrijver, curator en docent film aan de Londense Roehampton University. Hij was een van de oprichters van het filmmakers gezelschap Vision Machine. Hij zette zich in voor verschillende mensenrechtenorganisaties. Uwemedimo woont momenteel in Port Harcourt, Nigeria, waar hij de leiding heeft over het Human City Project, een samenwerking tussen verschillende professionals en de bewoners van sloppenwijken. Michael Uwemedimo was co-producer van de openingsfilm van het Movies that Matter Festival 2013, The Act of Killing.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen