Call Me Kuchu - Debat + inleiding Boris Dittrich

Call Me Kuchu
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

maandag 25 maart 2013 - 19:30

Oud-politicus en jurist Boris Dittrich verzorgt een introductie bij Call Me Kuchu. Aansluitend is er een debat over homorechten in Oeganda, het ‘gevaarlijkste land voor homo’s.

 

Na afloop is er een groot debat over Lesbien, Gay, Bisexual and Transgender (LGBT) rechten in Oeganda.olv  Boris Dittrich in de foyer van Theater aan het Spui. Deelnemers zijn regisseurs Malika Zouhali-Worrall en Katherine Fairfax Wright, activist Frank Mugish en Dennis Wanala. Na een interview met de filmmakers schuiven de Oegandese LGBT-activist Frank Mugisha en Dennis Wanala Joyce Hamilton van het COC aan om te praten over hun persoonlijke ervaringen in Oeganda en de (inter)nationale sociale en politieke dillema’s rond de mensenrechtenschendingen van de LGBT-gemeenschap in Oeganda. Ook aanwezig is politicoloog en publicist Monique Samuel.

 

Frank Mugisha (30) loopt voorop in de strijd voor de rechten van seksuele minderheden in Oeganda. De moord, twee jaar geleden, op zijn vriend en collega-activist David Kato uit de film  Call Me Kuchu heeft zijn motivatie alleen maar versterkt. Lees meer over Frank Mugisha.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen