Forbidden Voices - A Matter of ACT Night

Forbidden Voices
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zaterdag 23 maart 2013 - 20:00

Feestelijke A Matter of ACT Night met vertoning van de film Forbidden Voices. Tijdens deze avond is het podium voor de mensenrechtenverdedigers van het A Matter of ACT programma. Simone Weimans presenteert de avond.

 

De activisten van dit jaar zijn: Robi Damelin, Shin Dong-huyk, Victor Erofeyev, Aminetou Haidar, Sergio Haro, Frank Mugisha, Yoani Sanchez, Zhou Shuguang (Zola), Tep Vanny en Salma. Lees hier de portretten van alle A Matter of ACT activisten.

 

Verder aanwezig zijn: Mensenrechtenambassadeur Lionel Veer, Zonke Majodina,  voorzitter van het VN-Comité voor de Mensenrechten, Mu Sochua, Farnaz Seifi, Irene Esambo, vertegenwoordigers ministerie van Buitenlandse Zaken en Amnesty International.

 

Dat Yoani Sánchez (geportretteerd in de film Forbidden Voices) echt aanwezig is op het Movies that Matter Festival is een klein wonder. Of misschien wel een groot wonder. Jarenlang probeerde ze vergeefs een uitreisvisum te krijgen, maar dat was niet weggelegd voor Cubanen die openlijk oppositie voeren tegen het communistische bewind. Lees meer over Yoani Sánchez.

 

NOS nieuwslezeres Simone Weimans begon haar carrière als twaalfjarige juniorreporter met een Rotterdams accent in het VARA kinderradioprogramma 'De Schuurpapier'. Daarna bleef het medium trekken. Na het VWO, een studie communicatiewetenschappen en de Wereldomroep keerde zij in 1998 terug bij de VARA radio. In de jaren daarna was zij redacteur/verslaggever voor programma's als De Karavaan, Binnenlandse kwesties en Halte 747. Daarnaast presenteerde zij Punch en De Ochtenden. Momenteel is Simone vooral bekend als anchorwoman bij het NOS journaal.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen