#chicagoGirl - Debat met activiste Ala’a Basatneh

#chicagoGirl - The Social Network Takes on a Dictator
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zondag 23 maart 2014 - 19:00
Zaal 5, Filmhuis Den Haag

Debat met activiste Ala’a Basatneh, journalist Minka Nijhuis en moderator Nicole le Fever. 

Ala’a Basatneh (1992) draagt ondanks haar jeugd een enorme verantwoordelijkheid. Vanachter haar computer in Chicago bemiddelt ze tussen Syrische burgerjournalisten die de misdaden van het regime van Bashar al-Assad vastleggen.Een verkeerd ingeschatte introductie kan dodelijke gevolgen hebben, want de Syrische geheime dienst ligt continu op de loer. Lees meer over Ala'a Basatneh.

Minka Nijhuis werkte de laatste jaren als freelance journaliste en deed verslag vanuit conflictgebieden. Tegenwoordig rapporteert ze vanuit Syrië, aan de grens met Turkije waar ze dagelijks in contact komt met jonge Syriërs die het land in en uit gaan.

Nicole le Fever was van 2006 tot 2011 correspondent voor het NOS Journaal vanuit het Midden Oosten. Haar standplaats was Amman, Jordanië. In haar verslagen probeerde zij aan de hand van verhalen van burgers te laten zien dat in deze regio meer speelt dan conflicten en religieus fanatisme. Tegenwoordig rapporteert ze vanuit Syrië, aan de grens met Turkije waar ze dagelijks in contact komt met jonge Syriërs die het land in en uit gaan.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen