#chicagoGirl - Nagesprek met activiste met Ala’a Basatneh en Ahmad Fawzi

#chicagoGirl - The Social Network Takes on a Dictator
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

dinsdag 25 maart 2014 - 19:15
Theater aan het Spui Grote Zaal

Onder leiding van Kirsten van den Hul gaan activiste Ala’a Basatneh en Ahmad Fawzi met elkaar in debat over het verloop van wat begon als de ‘Arabische Lente’ en de reactie van de internationale gemeenschap. Ahmad Fawzi werkte 20 jaar voor de Verenigde Naties en was tevens woordvoerder voor de ‘UN Joint Special Envoy for Syria’ met Kofi Annan.

Ala’a Basatneh (1992) draagt ondanks haar jeugd een enorme verantwoordelijkheid. Vanachter haar computer in Chicago bemiddelt ze tussen Syrische burgerjournalisten die de misdaden van het regime van Bashar al-Assad vastleggen.Een verkeerd ingeschatte introductie kan dodelijke gevolgen hebben, want de Syrische geheime dienst ligt continu op de loer. Lees meer over Ala'a Basatneh.

Ahmad Fawzi ging bij de Verenigde Naties werken na een carrière in de journalistiek; zo werkte hij voor Reuters Televisie waar hij het nieuws in het Midden-Oosten en Oost-Europa versloeg. Zijn standplaatsen waren Londen, Cairo, Praag en New York.

Kirsten van den Hul is onfhankelijk 'change agent'. Haar motto: 'Without change no butterflies'. In 2011 werd ze benoemd tot VN Vrouwenvertegenwoordiger. Ze schrijft een wekelijkse column voor het AD.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen