Born This Way - Nagesprek met Yves Yomb door Rik van de Westelaken

Born This Way
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zaterdag 22 maart 2014 - 12:00
Theater aan het Spui Kleine Zaal

Rik van de Westelaken modereert een discussie met Yves Yomb en dr. Wendy Harcourt. Yves Yomb is LGBT activist en directeur van het Alternatives Cameroun hiv/aids opvangcentrum in Kameroen.

Yves Yomb (1975) is geboren en getogen in Douala, Kameroens grootste stad. Hij studeerde marketing aan de universiteit van deze havenstad. Tijdens zijn studie in 2005 ging hij vrijwilligerswerk doen bij Alternatives-Cameroon. In 2010 werd hij uitvoerend directeur van dit centrum voor hiv/aids preventie dat ook mensen helpt die vervolgd zijn vanwege hun seksuele identiteit. Lees meer over Yves Yomb.

Dr. Wendy Harcourt is professor aan het International Institute of Social Studies van de Erasmus Universiteit. Ze is gespecialiseerd in seksuele en voortplantingsrechten, omgeving, globalisatie, en ontwikkeling vanuit een gender-perspectief.

Rik van de Westelaken werd in 2000 NOS redacteur, en werkte daarna al snel als verslaggever en presentator van het NOS Journaal. Hij deed verslag van het nieuws, maar ook van grote evenementen als de Paralympische Spelen in China en het huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Maxima.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen