Coach Zoran and ... - Discussie Tot zover Zuid-Soedan!

Coach Zoran and his African Tigers
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zaterdag 22 maart 2014 - 19:45
Zaal 1, Filmhuis Den Haag

Onverwachts brak half december een burgeroorlog uit in Zuid-Soedan. De strijd heeft aan duizenden mensen het leven gekost. Meer dan 800.000 mensen zijn hun huis ontvlucht. Een hongersnood dreigt. Het staakt-het-vuren is fragiel. Tot zover Zuid-Soedan!

Discussie met de Zuid-Sudanese predikant James Dong, Hildebrand Bijleveld van Free Press Unlimited en filmmaker Femke van Velzen. Presentatie: Harm Botje (Vrij Nederland).

James Dong is predikant van een protestantse kerk en staat bekend als peace builder en civil society figuur. Hij laat de stem van de gewone man horen in de politiek en staat bekend om het vermogen om verschillende stammen met elkaar in dialoog te brengen.

Femke van Velzen maakt samen met Ilse van Velzen een film over het jongste land ter wereld. Ze bezocht daarvoor recentelijk een van de vluchtelingenkampen.

Hildebrand Bijleveld is werkzaam als Hoofd Internationale Journalistieke Initiatieven bij Free Press Unlimited. In 2000 ging hij naar Soedan en richtte hij verscheidene mediaprojecten op, waaronder The Juba Post. Hij is sinds 2009 directeur en hoofdredacteur van enkele onafhankelijke radiostations: Radio Dabanga en Radio Tamazuj.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen