Dance of Outlaws - Discussie eer & schaamte

Dance of Outlaws
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zondag 23 maart 2014 - 16:30
Zaal 5, Filmhuis Den Haag

Gesprek met regisseur Mohamed El Aboudi, journalist Nicole le Fever en Esmaa Alariarchi (De Meiden van Halal) over eer & schaamte. Presentatie Naima Azough.

Mohamed El Aboudi: “Marokko haalde het wereldnieuws in maart 2014 toen Amina El-Filali, een zestienjarig meisje zelfmoord pleegde nadat ze werd gedwongen te trouwen met de man die haar had verkracht. Dance of Outlaws toont dat Amina geen uitzondering is.”

Esmaa Alariachi is een Nederlandse televisiepresentatrice, docente Engels aan een ZMOK-school en doktersassistente. Ze werd bekend door haar rol in de televisieserie "De Meiden van Halal" van de NPS, een serie waarin Esmaa en haar zussen Jihad en Hajar, Marokkaans-Berberse moslima's uit Amsterdam-West, op 'ontdekkingstocht' gaan om te zien of Nederland iets voor hen is.

Nicole le Fever is een Nederlands journalist. Ze begon haar carrière in de journalistiek als verslaggever bij het Jeugdjournaal. Le Fever was van 2006 tot 2011 correspondent voor het NOS Journaal vanuit het Midden Oosten. In 2011 ontving ze de ereprijs “Journalist voor de Vrede” voor 2011, een prijs die jaarlijks wordt toegekend door het Humanistisch Vredesberaad.

Naima Azough werd geboren in Marokko en groeide op in Rotterdam. Ze studeerde Engels en Duits in Antwerpen en daarna politieke wetenschappen in Amsterdam. Na als programmamaker bij onder andere De Balie, IKON, het Tropeninstituut en de Nederlandse Moslimomroep te hebben gewerkt, kwam ze in 2002 voor Groen Links in de Tweede kamer. Dat deed ze tot aan de verkiezingen van 2010. Ze is bestuurslid van MamaCash en het Prins Bernhard Fonds.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen