Dangerous Acts - Introductie door regisseur Madeleine Sackler

Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

maandag 24 maart 2014 - 19:00
Zaal 1, Filmhuis Den Haag

Regisseur Madeleine Sackler geeft een korte introductie bij deze bijzondere documentaire.

Na de vertoning biedt de Foyer van Het Theater aan het Spui ruimte voor nieuwe vormen van activisme in de ACT Talkshow. Hierbij aanwezig is o.a. Andrei Sannikov, oud-oppositieleider voor de presidentsverkiezingen (2010) in Wit-Rusland, die ons vertelt over het belang van nieuwe vormen van protest, zoals geuit door de Belarus Free Theatre Group.

Madeleine Sackler is de regisseur en producer van de film Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus. Dit is haar derde documentaire. Ze is tevens mede-oprichter van M&J Creative, een nieuwe media bedrijf dat lange interactieve content produceerd.

Andrei Sannikov is al twintig jaar een publiek figuur in Wit-Rusland, maar internationale bekendheid verwierf hij pas toen hij in 2010 een gooi deed naar het presidentschap. Hij werd tweede in die verkiezingen, waarin op grote schaal was gefraudeerd. Na de verkiezingen namen Sannikov en de meeste andere presidentskandidaten deel aan een massale demonstraties. Hij werd gearresteerd en veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf. Zijn vrouw Iryna Khalip werd eveneens vastgezet. Sannikov kreeg in 2012 amnestie en verhuisde naar het Verenigd Koninkrijk. Lees meer over Andrei Sannikov.

 

 

 

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen