Fatal Assistance - Discussie over noodhulp in Haïti

Fatal Assistance
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zaterdag 22 maart 2014 - 14:00
Zaal 5, Filmhuis Den Haag

In Fatal Assistance spaart Raoul Peck de hulpindustrie niet en roept hij op tot onmiddellijke stopzetting van noodhulppraktijken in Haïti. “Dictatorship of aid is a violent, arbitrary, blind, impregnated with itself, paternalistic monster which destroys everything on its path. It pretends to solve problems from which in fact it benefits.”

Onder leiding van Harm Botje (Vrij Nederland) gaan oorlogsjournalist Hans-Jaap Melissen (“Haiti blijft mijn grote liefde”) en humanitair directeur bij Oxfam Hans van den Hoogen de discussie aan over het effect van noodhulp.

Hans van den Hoogen is directeur humanitaire noodhulp bij OxfamNovib. Hij studeerde o.a. aan de Universiteit van Nijmegen en aan de Harvard Business School, waar hij afstuurde in de major Humanitarian Leadership.

Hans-Jaap Melissen is een ervaren oorlogsverslaggever. Hij werkt onder meer voor de NOS en de Wereldomroep. Hij is ook auteur van ‘Haïti, een ramp voor journalisten’ over hoe hij na de aardbeving van 12 januari 2010 in een media- en hulpverleningscircus belandde dat zijn weerga niet kent. Melissen kijkt kritisch naar zowel de rol van de media als de hulpverlening, na één van de ergste natuurrampen van de afgelopen jaren.

 
Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen