God Loves Uganda - Q&A met Oegandese Frank Mugisha

God Loves Uganda
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zondag 23 maart 2014 - 10:15
Zaal 1, Filmhuis Den Haag

Inleiding door Sjoerd Sjoerdsma (D66) & skype-sessie met Frank Mugisha, Oegandese homo-activist. We vragen Frank hoe de situatie in Oeganda voor hem en de andere homo-activisten is sinds de regering de antihomowet heeft ondertekend en hoe wij (de Nederlandse bevolking en overheid) hem het beste kunnen steunen.

Frank Mugisha (31) voert de strijd voor de rechten van seksuele minderheden in Oeganda aan. De dood, twee jaar geleden, van vriend en collega-activist David Kato heeft hem nog vastberadener gemaakt. ‘Laat ons dingen bespreken, laat ons de zaken publiek maken. Jazeker: mensen zullen pijn lijden, mensen zullen gedood worden. Maar uiteindelijk zullen we vrijheid brengen.’

Frank Mugisha is directeur van Sexual Minorities Uganda (SMUG), een non-profitorganisatie voor gelijke rechten voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen, trangenders en interseksuelen (LGBTI). SMUG, opgericht in 2004, fungeert als koepel voor zeventien Oegandese LGBTI-organisaties.

Sjoerd Sjoerdsma (1981) zit sinds september 2012 voor D66 in de Tweede Kamer. Hij is woordvoerder Buitenlandse Zaken en ontwikkelingssamenwerking. Als diplomaat was hij betrokken bij de uitzending van Nederlandse militairen naar Soedan en het opstarten van de missie in Kunduz. Hij behaalde zijn Master internationale betrekkingen (MSc) aan de Londen School of Economics and Political Science.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen