Miele - Gesprek met filosofen Stine Jensen, Coen Simon

Miele
Voertaal: Nederlands

Wanneer & waar?

donderdag 20 maart 2014 - 19:00
Zaal 5, Filmhuis Den Haag

Ik ga dood, dus ik ben. Heeft iedereen recht op doodgaan? Of impliceert dat het recht op iemand om jou dood te maken? Gesprek met twee jonge filosofen Stine Jensen en Coen Simon over hoe we met dit complexe thema om moeten gaan. Huisarts Henri Meuwissen is - indien nodig - aanwezig voor de factcheck. Hij heeft een huisartsenpraktijk in Haarlem en is officieel schouwarts voor euthanasie.

Coen Simon is filosoof en publicist en veelgevraagd spreker. Zijn bijdragen in NRC Handelsblad, nrc.next en Trouw zijn niet zelden spraakmakend in het publieke debat. In zijn wekelijkse Trouw-column ‘Filosoferen is makkelijker als je denkt’ fileert hij actuele kwesties. Van zijn hand verschenen onder meer de boeken “Waarom we onszelf zoeken maar niet vinden”, “Zo begint iedere ziener” en “Wachten op geluk”. In 2012  kreeg hij voor “En toen wisten we alles” de Socrates Wisselbeker voor het beste filosofieboek.

Stine Jensen is schrijfster en filosoof. Van haar hand verschenen onder meer de roman "Dokter Jazz" (2009), de essaybundels "Goddelijke Brulapen" (2007) en "Het broekpak van Olivia Newton John" (2011) en de nonfictieboeken "Dus ik ben" (2011), "Echte vrienden" (2011), "Ik lieg, dus ik ben" (2011) en "Turkse vlinders. Liefde tussen twee culturen" (2005). In het televisieprogramma "Dus ik ben" (HUMAN), gebaseerd op de gelijknamige bestseller, gaat Stine op zoek naar de filosofische wortels van onze identiteit.

 

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen