Sound of Torture - Nagesprek met o.a. activiste Meron Estefanos en regisseur Keren Shayo

Sound of Torture
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

vrijdag 21 maart 2014 - 19:00
Zaal 4, Filmhuis Den Haag

Seada Norhussen gaat in gesprek met activist en radiopresentatrice Meron Estefanos, regisseur Keren Shayo en Eritrese vluchteling en journalist Yohannes Habtom. Ze gaan in discussie over de enorme vluchtelingenstroom uit Eritrea, de gruwelijke gijzelingen door de bedouïnen in de Sinaï en het gebrek aan respons door de internationale gemeenschap.

Meron Estefanos is een Eritrese journalist en mensenrechtenactivist. Ze draagt bij aan de belangrijke Eritrese diaspora nieuwssite Asmarino en ze is presentratrice voor Radio Erena. Estefanos is medeoprichter van de Internationale Commissie voor Eritrese Vluchtelingen, een belangenorganisatie voor de rechten van de Eritrese vluchtelingen, slachtoffers van mensenhandel en slachtoffers van foltering. Ze voert actief campagne voor vrijheid en democratie in haar land dat lijdt onder de dictatuur van Isaias Afwerki sinds 1993. Lees meer over Meron Estefanos.

Keren Shayo is schrijver, cinematograaf en regisseur. Eerdere documentaires waar zij werkzaam was als cinematograaf zijn  María en tierra de nadie in 2011 en Ha-Plitim in 2008.

Yohannes Habtom vluchtte naar Sudan vanwege de communistische dictatuur in Eritrea. Toen hij naar Nederland kwam studeerde hij Nederlands, elektroteckniek en electronica. Vervolgens ging hij verder in de journalistiek, met een specialisatie in internationale betrekkingen. Tegenwoordig werkt Habtom als redacteur bij de EO.

Seada Nourhussen (1978) is Afrika-journalist bij het dagblad Trouw. Ze schrijft over alles wat met Afrikaanse politiek, kunst en cultuur te maken heeft. Ze studeerde journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en werkte voor onder meer Volkskrant en Elsevier. In 2011 kwam haar eigen boek uit: Bloedmobieltjes, Coltan uit Congo.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen