Sound of Torture - Nagesprek met activist Meron Estefanos en Sir Nigel Rodley

Sound of Torture
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zondag 23 maart 2014 - 10:30
Zaal 5, Filmhuis Den Haag

Regisseur Keren Shayo, activist Meron Estefanos en VN voorzitter van het Mensenrechtencommittee Sir Nigel Rodley gaan na de film met elkaar in gesprek over de rol van de internationale gemeenschap in het stoppen van deze onmenselijke praktijken.

Meron Estefanos is een Eritrese journalist en mensenrechtenactivist. Ze draagt bij aan de belangrijke Eritrese diaspora nieuwssite Asmarino en ze is presentratrice voor Radio Erena. Estefanos is medeoprichter van de Internationale Commissie voor Eritrese Vluchtelingen, een belangenorganisatie voor de rechten van de Eritrese vluchtelingen, slachtoffers van mensenhandel en slachtoffers van foltering. Ze voert actief campagne voor vrijheid en democratie in haar land dat lijdt onder de dictatuur van Isaias Afwerki sinds 1993. Lees meer over Meron Estefanos.

Keren Shayo is schrijver, cinematograaf en regisseur. Eerdere documentaires waar zij werkzaam was als cinematograaf zijn  María en tierra de nadie in 2011 en Ha-Plitim in 2008.

Nigel Rodley is lid van het VN-Mensenrechtencomité sinds 2001, waar hij van 1993 tot en met 2001 werkte als speciale VN-rapporteur inzake foltering. Professor Rodley doceerde mensenrechten en internationaal recht aan de universiteit van Essex sinds 1990, toen hij werd aangesteld als hoogleraar.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen