Sound of Torture - Q&A met activiste Meron Estefanos en regisseur Keren Shayo

Sound of Torture
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

dinsdag 25 maart 2014 - 15:00
Zaal 1, Filmhuis Den Haag

Meron Estefanos, de activist die via haar radioprogramma ‘The Voice of Eritreans’ bewustzijn probeert te creëeren voor de martelingen van Eritrese vluchtelingen in de Sinaï, vertelt over haar persoonlijke ervaringen tijdens een Q&A, samen met de regisseur Keren Shayo. Moderator is Hélène Michaud.

Meron Estefanos is een Eritrese journalist en mensenrechtenactivist. Ze draagt bij aan de belangrijke Eritrese diaspora nieuwssite Asmarino en ze is presentratrice voor Radio Erena. Estefanos is medeoprichter van de Internationale Commissie voor Eritrese Vluchtelingen, een belangenorganisatie voor de rechten van de Eritrese vluchtelingen, slachtoffers van mensenhandel en slachtoffers van foltering. Ze voert actief campagne voor vrijheid en democratie in haar land dat lijdt onder de dictatuur van Isaias Afwerki sinds 1993. Lees meer over Meron Estefanos.

Keren Shayo is schrijver, cinematograaf en regisseur. Eerdere documentaires waar zij werkzaam was als cinematograaf zijn  María en tierra de nadie in 2011 en Ha-Plitim in 2008.

Hélène Michaud is producent van radio- en webnieuws. Ze doet ook samenwerkingen met RNW's Africa Desk, in zowel Frans als Engels. Michaud is tevens trainer journalistieke vaardigheden.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen