Het Vonnis - Nagesprek met Heikelien Verrijn Stuart

Vonnis, Het
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zaterdag 22 maart 2014 - 16:15
Zaal 4, Filmhuis Den Haag

Gesprek na de film met Heikelien Verrijn Stuart over wraak, vergeving, recht en rechtvaardigheid. Heikelien is journaliste, rechtsfilosofe en schrijver en bestuursvoorzitter van Movies that Matter. Advocaat Margje van Weerden (Alpha Advocaten) geeft een nadere duiding van procedurefouten in Nederland. Presentatie: Michelle Parlevliet.

Heikelina (Heikelien) Verrijn Stuart studeerde rechten en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en is mede-oprichtster van het Clara Wichmann Instituut. Tot 1992 was zij er wetenschappelijk beleidsmedewerkster en interim directeur. Verrijn Stuart vervult verschillende bestuursfuncties. Zij is onder meer lid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken, voorzitter van de Stichting Movies That Matter en lid van de Restitutiecommissie Cultuurgoederen en Tweede Wereldoorlog.

Margje van Weerden studeerde in 2006 cum laude af in strafrecht, privaatrecht en rechtsfilosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen en werd in 2007 beëdigd als advocate. Mr Van Weerden legt zich toe op de meer complexe strafzaken en het beroep in cassatie bij de Hoge Raad der Nederlanden. Zij maakt deel uit van de sectie moordzaken van Alpha Advocaten.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen