Talkshow ATOMIC (GRATIS)


Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

dinsdag 25 maart 2014 - 20:30
Foyer, Theater aan het Spui

Ter afsluiting van de Nuclear Security Summit op dinsdag 25 maart, vindt om 20.30 uur de Talkshow ATOMIC plaats in de foyer van Theater aan het Spui. Entree is gratis.

In het themaprogramma ATOMIC zijn de documentaires Countdown to Zero, Pandora’s Promise, Into Eternity, Snake Dance en de speelfilm Grand Central te zien.

In 2009 riep Obama op tot het veilig stellen van al het nucleaire materiaal binnen vier jaar. Dat is niet gelukt. Gaat dat de komende vier jaar wél lukken? Is het terugdringen van kernwapens wereldwijd een haalbare kaart of houdt de wapenwedloop dit in stand? En zorgt het gebruik van nucleaire energie niet juist voor een veel veiligere wereld? Discussie over de risico's van kernwapens & kernenergie met inspirende activisten, wetenschappers, en kunstenaars: Sam Pierce (Global Zero), Kirsty Alexander (Nuclear Industry Association), Shin Chang-Hoon (directeur Asan Nuclear Policy and Technology Center), Peter Bode (Associate Professor Nuclear Science & Technology TU Delft), Jorien de Lege (Greenpeace), en fillmmaker Patrick Marnham (Snake Dance). Presentatie Jeroen Kramer.

Tussen 1989-1991 was Richard Burt hoofdonderhandelaar voor een verdrag over het terugbrengen van nucleaire wapens tussen de Verenigde Staten en de Sovjet Unie. Het verdrag werd in 1991 ondertekend. Ook was hij ambassadeur voor de Verenigde Staten in Duitsland.

 

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen