Presentatie bij Expositie Mapping Malala

Dirty Wars
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

donderdag 20 maart 2014 - 19:00
Studio, Filmhuis Den Haag

Voorafgaand aan de vertonning van Dirty Wars geeft Monica Alisse om 19.00 uur in de studio van Filmhuis Den Haag een presentatie over haar expositie Mapping Malala.

De expositie Mapping Malala onderzoekt de stroom van berichtgevingen die volgden op de aanval op een jong Pakistaans meisje, Malala Yousafzai, en de manier waarop met name de Amerikaanse en Pakistaanse media dit nieuws behandelden.

Mapping Malala toont hoe verschillende nieuwsmedia in hun berichtgeving specifieke woorden en nuances gebruiken om zo een vooropgezette mening te beinvloeden, te ondersteunen of te rechtvaardigen – ook al is die mening totaal niet relevant. Door de nieuwserichten rondom de gewelddadige aanval op Malala te volgen laat Monica Alisse zien hoe het verhaal van Malala wordt vervormd, om te passen bij heersende politieke en maatschappelijke ideeën. Hoe kleuren auteurs en media het nieuws wat zij brengen? En hoe beinvloeden op hun beurt online publicaties, waarbij de lezer steeds meer invloed krijgt, onze perceptie van het niews?

Monica Alisse studeerde met haar thesis Mapping Malala in 2013 cum laude af aan de Design Academy Eindhoven, richting Information Design. Zij woont en werkt in Eindhoven, en is momenteel als docent verbonden aan de Hogeschool Utrecht.

De expositie is te zien in de Studio van Filmhuis Den Haag van 7 maart t/m 13 april 2014.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen