Talkshow Low Labour


Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

maandag 23 maart 2015 - 21:00
Foyer, Theater aan het Spui

Wereldwijd zijn er meer slaven dan ooit. Naar schatting leven 29,8 miljoen mensen momenteel als slaaf, blijkt uit de Global Slavery Index. Het gaat onder meer om slachtoffers van mensenhandel, gedwongen huwelijken en exploitatie van kinderen.

Myrthe Hilkens (programmamaker) praat achtereenvolgens met regisseur Guillaume Suon (The Storm Makers) en expert Gea Wijers (Vrije Universiteit) over de stand van zaken wat betreft mensenhandel in Cambodja en met regisseur Khadija al-Salami (I am Nojoom, Age 10 and Divorced) en Shirin Musa (Femmes for freedom) over verborgen vrouwen en gedwongen kindhuwelijken. Met een optreden van zangeres Julie Scott en de uitreiking van de Student’s Choice award.

Shirin Musa is oprichter, directeur en de drijvende kracht achter  Femmes for Freedom. Zij is jurist in opleiding en ervaringsdeskundige. Zij dwong als eerste Nederlandse moslimvrouw een religieuze echtscheiding af in de Nederlandse rechtbank. In korte tijd heeft zij  in de Nederlandse samenleving het begrip huwelijkse gevangenschap geïntroduceerd en politiek geagendeerd.  Shirin is sinds 8 maart 2013 als directeur in dienst van Femmes for Freedom, een stichting die zich inzet tegen  huwelijksdwang, kindhuwelijken, verborgen vrouwen, polygamie, gedwongen achterlating en huwelijkse gevangenschap bij Nederlandse meisjes en vrouwen.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen