Black Ice - Nagesprek met o.a. regisseur Maarten Rouveroy van Nieuwaal

Black Ice
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zaterdag 21 maart 2015 - 19:15
Theater aan het Spui Kleine Zaal

Nagesprek met regisseur Maarten Rouveroy van Nieuwaal, advocaat Sergei Golubok en Greenpeace-activist Faiza Oulahsen, onder leiding van journalist Hans Loos. 

Maarten van Rouveroy van Nieuwaal volgde de Nederlandse Film en Televisie Academie, vakrichting camera, en studeerde mariene biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkte als cameraman, producent en regisseur. Momenteel is hij ook hoofd videoproducties bij Greenpeace.

Greenpeace-activist Faiza Ouhlahsen studeerde politieke wetenschappen en internationale betrekkingen en sloot zich in 2011 bij Greenpeace aan. In 2013 voer ze mee op de Arctic Sunrise toen deze in beslag werd genomen door de Russische autoriteiten. Faiza werkt als campagneleider Klimaat en Energie bij Greenpeace Nederland.

Mensenrechtenadvocaat Sergei Golubok stond aan het hoofd van het team van 40 advocaten dat de 30 Greenpeace-milieuactivisten vertegenwoordigde in Moermansk en St. Petersburg. Hij heeft uitgebreide werkervaring opgedaan bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, tevens analyseerde hij rechtspraak door Russische rechtbanken inzake toekenning van de vluchtelingenstatus in opdracht van de Hoge Commissaris van de UNCHR.

Moderator Hans Loos studeerde Ruslandkunde en vertrok in de jaren ‘90 naar Rusland. Terug in Nederland werkt Hans als tekstschrijver en communicatiestrateeg. Als freelance journalist schrijft hij over allerhande Russische ontwikkelingen en blogt over de bijzonderheden van het Russische medialandschap.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen