Democrats - Nagesprek met Camilla Nielsson en Abel Chikomo

Democrats
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

donderdag 26 maart 2015 - 20:00
Zaal 5, Filmhuis Den Haag

Na afloop van vertoning gaat journalist Marnix de Bruijne in gesprek met filmmaker Camilla Nielsson en de bekende Zimbabwaanse mensenrechtenadvocaat Abel Chikomo.

De prijswinnende Deense regisseuse Camilla Nielsson studeerde antropologie & media studies in New York. Sinds 2000 werkt zij als onafhankelijk filmmaker. Eerder maakte zij de trilogie Good Morning Afghanistan (2003), Durga (2004), en The Children of Darfur (2005). Voor Democrats, haar eerste lange documentaire, volgde Nielsson de twee protagonisten van ZANU-PF en MDC gedurende drie jaar.

Abel Chikomo is mensenrechtenadvocaat en directeur van het Zimbabwe Human Rights NGO Forum, een samenwerkingsverband van 21 niet-gouvernementele organisaties in het land waar Mugabe de touwtjes maar niet uit handen wil geven.  In 2011 werd Chikomo dan ook aangeklaagd voor het leidinggeven aan een niet-geregistreerde organisatie in Zimbabwe. In november 2013 werd hij vrijgesproken.

Het nagesprek wordt geleid door Marnix de Bruyne, journalist en redacteur van Amnesty's maandblad Wordt Vervolgd. In 2010 schreef hij Het Land van Soekmekaar, over landhervorming, geweld, criminaliteit en verzoening op het Zuid-Afrikaanse platteland.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen