Drone - Nagesprek met regisseur Tonje Hessen Schei

Drone (2014)
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zondag 22 maart 2015 - 19:45
Zaal 5, Filmhuis Den Haag

Journalist Marnix de Bruyne gaat in gesprek met de Noorse regisseur Tonje Hessen Schei.

Tonje Hessen Schei is een prijswinnende filmmaker, die zich in haar werk richt op verschillende maatschappelijke aspecten, gerelateerd aan mensenrechten, milieubescherming en sociale rechtvaardigheid. Tonje is mede-oprichter van de Noors-Amerikaanse productiemaatschappij Ground Production. Eerdere films van haar hand waren Play Again (2010), over hoe kinderen steeds meer opgroeien in een digitale, virtuele wereld, verstoken van natuur en avontuur, en Independent Intervention (2006), een film over de media-verslaggeving van de oorlog in Irak.
In Noorwegen won Hessen Schei met Drone de Best Norwegian Documentary Award en de Checkpoint Human Rights Award tijdens het Bergen International Film Festival. Recentelijk won de film in Berlijn de Cinema for Peace Award for Most Valuable Documentary.

Het nagesprek wordt geleid door Marnix de Bruyne, journalist en redacteur van Amnesty's maandblad Wordt Vervolgd. Recentelijk interviewde De Bruyne voormalig dronepiloot Brandon Bryant, waarover hij een artikel schreef in Wordt Vervolgd: http://www.amnesty.nl/over-amnesty/bladen/wordt-vervolgd/ex-dronepiloot-brandon-bryant-iedereen-zou-me-moeten-haten

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen