This is Not a Film - Inleiding door de makers van 'Closed Curtains'

This is not a Film
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

vrijdag 20 maart 2015 - 21:45
Zaal 2, Filmhuis Den Haag

De theatervoorstelling Closed Curtains is geïnspireerd op de documentaire This is Not a Film van Jafar Panahi. De cineast maakte deze film toen hij een beroepsverbod had gekregen en twintig jaar lang niet mocht filmen. Met de lijdensweg van de gecensureerde Iraanse cineast in het achterhoofd, onderzoekt acteur Thomas Janssens in deze theatervoorstelling wat het met een mens doet ‘wanneer zijn stem in de kiem wordt gesmoord‘.

Het Movies that Matter Festival presenteert This is Not a Film en Closed Curtains op vrijdag 20 maart. Theatermakers Thomas Janssens en Sabri Saad El Hamus verzorgen een inleiding bij de film over hoe het leven van Panahi hen heeft geinspireerd tot het maken van het toneelstuk.

El Hamus studeerde in 1983 en 1984 aan de Toneelschool Arnhem. In 1984 speelde El Hamus zijn eerste theaterrol. In 2007 volgde hij Aram Adriaanse op als artistiek leider van theatergroep De Nieuw Amsterdam. In 2011 kwam El Hamus in het nieuws doordat hij voor het programma Pauw & Witteman verslag deed van de revolutie in Egypte.

Thomas Janssens volgde de masteropleiding Drama - Acteren aan het Antwerpse Conservatorium. In 2012 studeert hij af als leerkracht drama aan de Specifieke Lerarenopleiding van de Artesis Hogeschool Antwerpen. Thomas Janssens speelde mee in producties van JAN (As you like it en Thierry) Toneelhuis (Anja en Esther in een regie van Mieja Hollevoet) en Theater Malpertuis (Party Time/De nieuwe wereldorde).

 

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen