Stories of Our Lives - Nagesprek met Jim Chuchu, Njoki Ngumi en Kees van Baar

Stories of Our Lives
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zaterdag 21 maart 2015 - 16:45
Theater aan het Spui Kleine Zaal

Will Janssen van Hivos gaat in gesprek met regisseurs Jim Chuchu en Wangechi Ngugi, de Nederlandse mensenrechtenambassadeur van het Ministerie van Buitenlandse Zaken Kees van Baar, en freelance Oost-Afrika journalist en fotograaf en Arne Doornebal over de situatie voor LHBT’ers in Kenia en de alsmaar afnemende ruimte voor LHBT activisten om hun stem te laten horen. Maar nog belangrijker: hoe kunnen zij vooruit?

Regisseur Jim Chuchu woont ern werkt in Nairobi, Kenia. Naast beeldend kunstenaars en muzikant is hij tevens mede-oprichter van het Keniaanse kunstenaarscollectief The NEST.

Njoki Ngumi is campagneleider bij het Keniaanse kunstenaarscollectief The NEST.

Kees van Baar is de Nederlandse Mensenrechtenambassadeur, hij onderhoudt contact met het Nederlandse maatschappelijk middenveld en reist om het gesprek aan te gaan over de bevordering van de mensenrechten. Hij was eerder werkzaam als de eerste Nederlandse ambassadeur in Zuid-Sudan. Daarvoor werkte hij op de Nederlandse ambassades in Lusaka, Moskou, Jakarta en Nairobi en op het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

Arne Doornebal was Afrika correspondent tussen 2007 en 2013. Momenteel is hij woonachtig in Amsterdam en werkzaam voor BNR Nieuws Radio.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen