Music that Matters - Samba Touré

Timbuktu
Voertaal:

Wanneer & waar?

vrijdag 20 maart 2015 - 19:15
Foyer, Theater aan het Spui

Tijdens de openingsavond van het Movies that Matter Festival 2015 treedt de gevierde Mailinese bluesmuzikant Samba Touré op. Voorafgaand aan de film verwelkomt Touré het publiek met een kort muzikaal intermezzo. Na afloop van de vertoning van Timbuktu luidt hij het festival officieel in met zijn unieke bluesklanken.

De Mailinese bluesgitarist Samba Touré treedt in de muzikale voetsporen van de in 2006 overleden Ali Farka Touré, die wereldwijd de Afrikaanse blues op de kaart zette. Samba ontmoette zijn held in zijn jonge jaren en werd later een van de muzikanten in de begeleidingsband van Ali Farka Touré.

Tegenwoordig wordt hij door velen beschouwd als de beste gitarist van Mali en omstreken. Mede door de internationale tournees met Touré is Samba de unieke, ervaren en veelzijdige muzikant geworden die hij nu is. Het was ook in Europa en de Verenigde Staten dat Samba geïnspireerd raakte door diverse, voor hem nieuwe, muziekstijlen en ritmes. Deze invloeden nam hij op in zijn eigen Malinese blues en gaf er een geheel eigen draai aan.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen