Eat & Greet met Albie Sachs

Soft Vengeance: Albie Sachs And The New South Africa
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zondag 22 maart 2015 - 18:00
Studio, Filmhuis Den Haag

Voorafgaand aan de vertoning van The Soft Vengeance: Albie Sachs And The New South Africa is er van 18.00 - 19.00 uur de mogelijkheid een Eat & Greet sessie bij te wonen met A Matter of ACT activist Albie Sachs. Onder leiding van Kirsten van de Hul.

Erbij zijn? Reserveer dan aan de kassa van Filmhuis Den Haag of via 070 - 3656030. De prijs is 14,50 euro voor het diner, inclusief drankje. Het diner is op te halen in het restaurant van het Filmhuis Den haag en de inloop in Studio A is om 17.30 uur.

Tijdens het dineren luisteren naar het indrukwekkende verhaal van een mensenrechtenactivist, én de kans krijgen deze bijzondere mensen persoonlijk te ontmoeten. Dat is Eat & Greet. In de Studio van Filmhuis Den Haag tussen 18.00 - 19.00 uur.

De Zuid-Afrikaanse jurist en antiapartheidsactivist Albie Sachs (80) verloor in 1988 een arm en het zicht in één oog door een autobom, afkomstig van het apartheidsregime. Als de dader zou worden berecht in Zuid-Afrika en worden vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs, zou Sachs daar opgetogen over zijn, heeft hij meerder keren gezegd. Omdat dit zou betekenen dat zijn land een vrije en democratische rechtsstaat is. Dat zou zijn ‘zachte wraak’ zijn op het apartheidssysteem. De naar deze uitspraak genoemde documentaire The Soft Vengeance: Albie Sachs And The New South Africa laat zien welke cruciale bijdrage Sachs leverde aan de nieuwe rechtsstaat Zuid-Afrika.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen