MtM Academy - lezing bij expo Het Groene Huis en Refugee Republic


Voertaal: Nederlands

Wanneer & waar?

maandag 23 maart 2015 - 11:30
Studio, Filmhuis Den Haag

Op maandag 23 maart om 11.30 uur geven fotografen Liny Mutsaers en Dirk-Jan Visser in Filmhuis Den Haag 1 een GRATIS masterclass over hun werk. Lees meer over de exposities.

Documentair fotografe Liny Mutsaers bezocht in de afgelopen jaren meerdere malen Syrische vluchtelingen in Jordanië. Vanaf de eerste reis in 2012 hebben de gezichten en de verhalen haar niet meer losgelaten. Wat naklinkt uit alle ontmoetingen is het gevoel dat de mensen zich in ten diepste in de steek gelaten voelen. Door het maken van familieportretten wil de fotograaf aandacht vestigen op alle Syriërs die dit lot treft.

Het Movies that Matter Festival presenteert in samenwerking met Submarine Channel het project Refugee Republic. Beeldend kunstenaar Jan Rothuizen, multimedia journalist Martijn van Tol en fotograaf Dirk-Jan Visser brachten het dagelijks leven in een vluchtelingenkamp tot leven in een multidimensionale mix van tekeningen, foto’s, film, geluid en tekst. De makers vertellen over het tot stand komen van dit multimediale project. Na afloop volgt er een bezoek aan het Atrium om de expositie te bekijken.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen