Stories of Our Lives - Nagesprek met Jim Chuchu, Njoki Ngumi en Maurice Tomlinson

Stories of Our Lives
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

dinsdag 24 maart 2015 - 21:30
Zaal 1, Filmhuis Den Haag

Televisiepresentator Sipke Jan Bousema gaat in gesprek met regisseurs Jim Chuchu en Njoki Ngumi en de bekende Jamaicaanse LHBT activist  Maurice Tomlinson over de staat van LHBT activisme en acceptatie in Kenia en Jamaica.

Hoe kan de Nederlandse overheid, en de rest van de wereld, bijdragen aan de emancipatie van LHBT-rechten in de thuislanden van de activisten?

Regisseur Jim Chuchu woont en werkt in Nairobi, Kenia. Naast beeldend kunstenaars en muzikant is hij mede-oprichter van het Keniaanse kunstenaarscollectief The NEST.

Njoki Ngumi is campagneleider bij het Keniaanse kunstenaarscollectief The NEST.

Sipke Jan Bousema werkte de afgelopen jaren film -en televisieshows, was hij voice-over en stemacteur, ontwikkelde hij zijn eigen televisieprogramma’s, regisseerde en produceerde hij televisie en theater en veel meer. Samen met filmmaker Marieke Slinkert maakte hij de documentaire Strijders voor de Liefde. In deze film gaan de makers op zoek naar de mannen en vrouwen die een dagelijkse strijd moeten leveren om hun liefde openlijk en veilig te mogen uiten. De film werd mede mogelijk gemaakt door  Hivos, de ontwikkelingsorganisatie die homo-activisten wereldwijd ondersteunt in hun strijd voor eerlijke kansen en gelijke rechten.

Advocaat Maurice Tomlinson, te zien in The Abominable Crime, was de meest zichtbare pleitbezorger van homorechten, totdat een krant bekendmaakte dat hij zelf homoseksueel was. Hij was gedwongen Jamaica te ontvluchten, maar gaf zijn strijd niet op. ‘Vanuit het buitenland kan ik uitgesprokener zijn.’

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen